Beste Tandpasta

Wat is nou de beste tandpasta?

Als medewerker van het tandheelkundig team krijg je deze vraag nog wel eens in en buiten de praktijk. Helaas is daar niet zo makkelijk antwoord op te geven……….

 

Voordat op deze vraag een antwoord gegeven wordt is het belangrijk te vermelden dat het correct schoonmaken van de tanden en kiezen veel belangrijker is dan het type tandpasta dat gebruikt wordt. Een tandpasta die goed is tegen tandvleesproblemen zal niet veel verbetering brengen in de conditie van het tandvlees als iemand zijn tanden en kiezen niet op de juiste manier poetst. Het volledig verwijderen van de tandplak en het tandsteen is belangrijker dan de keuze van de tandpasta. 

 

Als het schoonhouden van de tanden en kiezen goed gebeurt, houd je dus de vraag over welke tandpasta het beste is. 

 

Er zijn in de winkel veel verschillende tandpasta’s te verkrijgen. Elke tandpasta heeft zijn eigen speerpunt. Eén voor wittere tanden, één voor tandvlees problemen, één voor gevoelige tanden en kiezen enz. Al deze tandpasta’s hebben een eigen doelgroep. Voorbeeld: voor iemand met gevoelige tanden kan het handig zijn om een tandpasta te gebruiken die tegen gevoeligheid helpt. De vraag “wat is nou de beste tandpasta?”  kan dus niet in zijn algemeenheid beantwoord worden, het antwoord is dus per persoon anders. 

Als je graag wil weten welke tandpasta voor jou het beste is, vraag het tijdens je bezoek aan ons. 

 

Tandartspraktijk Nibbixwoud