Reinigen tussen uw tanden en kiezen

Heeft u vandaag al tussen u tanden en kiezen schoongemaakt?

 

Elke dag blijven er voedselresten, van bijvoorbeeld dat lekkere broodje bij de lunch of van de muesli met yoghurt in de ochtend, tussen uw tanden en kiezen plakken. Soms kun je dit voelen, zoals bijvoorbeeld bij draadjes vlees of een schilletje van een appel.

 

Maar meestal voel je er helemaal niets van!!! En hierin schuilt een oorzaak van de meest voorkomende gaatjes!

We horen vaak in onze praktijk nadat iemand te horen heeft gekregen dat ze een gaatje hebben:”Hoe kan dat nou, ik poets toch echt tweemaal per dag mijn tanden en kiezen”

Een wedervraag: “gebruikt u ook een stoker of rager of eventueel floss?” wordt dan vaak negatief beantwoord.

 

Het is voor het behoud van je tanden en kiezen ook belangerijk dat je niet alleen maar de bovenkant, binnenkant en de buitenkant schoonmaakt , maar dat je ook elke dag tussen je tanden schoonmaakt. 

Een misverstand is dat veel mensen denken dat de haren van de tandenborstel ook tussen de tanden reinigt. Helaas, dat is niet zo!

 

Voor het reinigen van de ruimtes tussen de tanden en kiezen kun je kiezen uit meerdere hulpmiddelen. Drie ervan zijn: ragers, tandenstokers en floss. 

Het lijkt simpel, elke dag een stokje of een draadje even tussen uw tanden en kiezen dan zit het goed.

Maar let u daarbij dan ook op of u wel de juiste stoker of rager  gebruikt? 

Vraag aan uw tandarts, mondhygieniste of preventie assistente welke rager of stoker het beste bij u past en welke maat u het beste kunt gebruiken. 

 

Tandartspraktijk Nibbixwoud